lørdag 21. februar 2015

Verdens beste knekkebrød ♥

Det gode liv for meg handler mye om god mat, og ikke bare i helgene. God mat er lyspunkter i hverdagen. På travle dager kan dette være en utfordring, og da hjelper det å ha noe ferdiglaget på lur. Noe av det jeg elsker å ha liggende i skapet er hjemmelagede knekkebrød. Det er utrolig godt, mettende og veldig enkelt.



Her får dere min favorittoppskrift. Utgangspunktet til oppskriften fant jeg i et blad for noen år siden, og den har forandret seg litt etter hvert.

Du trenger:
4 dl grovt rugmel
4 dl havregryn
1 dl kruskakli
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
7 dl vann

Krydder etter smak. Jeg foretrekker tørket oregano og maldonsalt. Hvis jeg har lyst på litt søte knekkebrød bytter jeg ut litt av det tørre med hakkede nøtter og benytter litt honning som krydder.


Slik du gjør du:
Bland sammen alt det tørre (inkludert eventuelt nøtter), unntatt krydder. Bland så inn vannet. Hvis du ønsker å benytte honning eller sukker som krydder så kan du blande inn dette nå.



Smør blandingen utover to bakepapirkledde stekeplater. Pass på at tykkelsen blir omtrent lik overalt. Strø over ønsket krydder.



Sett platene inn i stekeovn på 160 grader varmluft. Stek dem i 10 minutter. Ta dem så ut av ovnen og skjær opp ønsket størrelse på knekkebrødene, bruk gjerne pizzahjul til dette.



Stek deretter knekkebrødene i 30 minutter før du bytter plass på platene og steker i 30 minutter til. Når steketiden er ferdig anbefaler jeg at du slår av ovnen, åpner døra litt og lar knekkebrødene stå slik i rundt 15 minutter.

Deretter er det bare å nyte med godt pålegg, til supper eller bare som snacks!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar