onsdag 27. juli 2016

Sweet and sour ♥

Gårsdagens middag ble kylling i sweet and sour-saus. Jeg er veldig glad i asiatisk mat og har etter hvert blitt ganske fornøyd med sweet and sour-sausen min. Det har tatt en del prøving og feiling!

Denne oppskriften er nok til to hos oss, pluss en god lunch til én dagen etter.



Du trenger:

500-600 g kjøtt (kylling eller svin) skjært opp i strimler/små biter

1 dl ketchup (vi bruker den uten tilsatt sukker)

1 dl riseddik/hvitvinseddik (om du ikke har dette kan du blande litt sitronsaft og litt vanlig eddik i stedet, eller bruke bare sitronsaft, men ta da litt mindre)

2 ss sukrin gold (kan også bruke vanlig brunt sukker)

2 ss sriracha-saus (kan også bruke annen type chilisaus/chilipaste, som sambal oelek, eller dropp det helt om du ikke har og ta litt ekstra chilipulver)

Litt chilipulver (etter smak)

3 fedd finhakket hvitløk

1 boks ananasbiter (både frukten og juicen) - bruk gjerne mer ananas om du er glad i det

Ønskede grønnsaker. Sist brukte jeg en halv paprika, tre små gulrøtter og en liten løk (ta det du har!).

Olje til steking
Smør til steking (minimum en god spiseskje)
Salt og pepper


Slik gjør du:

Rør sammen ketchup, eddik, sukrin, hvitløk, ananas-juice, chilisaus og chilipulver i en liten skål. Rør godt sammen og sett den til side.



Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha olje i ei stor stekepanne/wok-panne og vent til panna er veldig varm. Stek kjøttet raskt til det har fått stekeskorpe, men det trenger ikke være helt gjennomstekt.

Ta kjøttet ut av panna og tørk av den. Ha smør i panna og stek ananasbitene på halv varme til de er myke og litt brune. Dette kan ta litt tid (rundt 10 minutter) - det er verdt det!

Når ananasen er fin og myk tilsetter du grønnsakene, litt ut fra hva du bruker. Jeg hadde i løken og gulrøttene og lot de bli fine og blanke før jeg tilsatte paprikaen.

Deretter tømmer du over sausen, koker det opp og tilsetter så kjøttet. Bland alt godt sammen og la det kose seg en stund (gjerne 10 minutter, og det kan fint stå lenger på lav varme).



Server sammen med ris, salat eller noe annet du liker. Vi har av og til brukt middagsbygg til, noe jeg syns er veldig godt!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar