onsdag 13. mai 2015

Bananmuffins ♥

Dette er perfekt kveldskos, og takket være litt andre ingredienser enn den tradisjonelle muffinsen så trenger du ikke nødvendigvis å vente til helgen med å kose deg med dem!


Oppskriften er til 12 muffins. Toppingen er det opp til deg om du vil ha eller ikke. Jeg er veldig svak for topping på alle typer kaker og muffins.


Du trenger:

Til muffinsene:
2 bananer
3 ss nøytral olje
4 ss akasiehonning (eller annen søtning)
4 egg
1 ss vaniljesukker
2,5 dl valgfritt mel (jeg bruker havremel)
litt salt
1/2 ts bakepulver
1 ts kanel

Nøtter, tørket frukt, sjokolade eller annet fyll om du ønsker det. Jeg bruker litt hakket mørk sjokolade (70 %) og jeg syns det er supergodt!

Topping:
Husk forresten at det kan være lurt å ikke lage hele blandingen med topping hvis du skal fryse muffinsene eller ikke spise dem med en gang - lag den etter hvert som du trenger.

200 g philadelphia (jeg bruker light-versjonen)
3-5 ss sukrinmelis
Noen dråper vaniljeessens




Slik gjør du:

Mos bananene og bland i olje, honning, egg og vaniljesukker.

I en egen bolle blander du sammen mel, salt, bakepulver og kanel. Når hver av rørene er blandet for seg blander du dem godt sammen.



Tilsett sjokolade eller annet fyll og tøm røra i muffinsformer.


Stek midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.



Lag toppingen ved å blande sammen kremost med sukrinmelis og vaniljeessens. Smak til! Vent til muffinsene er avkjølte før du har toppingen på dem - eller spis muffinsene uten noe topping, det er også veldig godt.

Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar